Jobba hos oss

Behöver vi dig?

Läs igenom vår hemsida, studera de lösningar vi gjort för våra kunder och värdera våra referenser. Tror du dig sedan kunna tillföra oss kompetens vi inte har eller behöver mer av, så tveka inte att höra av dig. Skriv vem du är, vad du kan och vad du skulle vilja göra och maila det till: katja.wetteus@viskan.se

Tycker du det är kul med programmering?

Då är du högst intressant för oss! Vi söker någon som gillar systemutveckling och som vill ha nya roliga utmaningar. Teamet du kommer att tillhöra kallas Enterprise Solutions. Arbetet där är mycket varierande och du kommer att arbeta både med att förbättra vårt affärssystem ETM och vår e-handelsplattform e-Store. Många av våra system är baserade på Java, samt SQL-databaser i grunden. Du kommer att samarbeta med våra affärsutvecklare, tredjepartsleverantörer och kunder inom specifika projekt. Vi vill att du har lätt för att förstå kravspecifikationer/frågor/idéer och omvandla dem till ett detaljerat tekniskt lösningsförslag, uppskatta tid och informera om lösning till ansvarig affärsutvecklare och senare genomföra utvecklingen enligt dina förslag. Till ditt stöd för detta har du en grupp av väldigt kompetenta utvecklare och ett team av andra i samma roll som dig själv.

Din profil:

Viktigast är att du har ett stort intresse för programmering och en vilja att lära dig. Det är meriterande om du har Java och SQL-kunskaper, men har du ett logiskt tänkande och intresserad av att ta dig an något nytt så väger det tungt också. Det är bra att ha kännedom om HTML/CSS utveckling, JavaScript eller annat liknande scriptspråk, ElasticSearch, webbapplikationsutveckling i JSP, samt kunskap om e-handel och tillhörande processer.

Viskan erbjuder dig:

Ett arbete i ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Lager 157, Hemtex, 8848, Didriksons och Gneis och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar. På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten att styra sitt eget arbete, Utmaningar och möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen. Från våra kunder får vi ofta höra att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Vi som arbetar på Viskan har flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, massage, telefon med fria samtal och stor möjlighet att påverka vår vardag genom arbetsuppgifter och arbetstider.

Viskan erbjuder dig:

Ett arbete i ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Lager 157, Hemtex, 8848, Didriksons och Gneis och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar:

 • Flexibiliteten att styra sitt eget arbete
 • Utmaningar och möjligheten att hela tiden lära sig mer
 • Hög kompetens hos personalen
 • Långt fram i utvecklingen
 • Spännande kunder och projekt
 • Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas
 • Gemenskapen

Från våra kunder får vi ofta höra att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Vi som arbetar på Viskan har flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, massage, telefon med fria samtal och stor möjlighet att påverka vår vardag genom arbetsuppgifter och arbetstider.

Ansökan: Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.

Driven, lösningsfokuserad Systemadministratör som brinner för IT

Vi står inför roliga och spännande utmaningar och vill därför utöka med ytterligare en erfaren systemadministratör till vårt kontor i Borås. En person som redan har den erfarenheten som behövs för att hantera en produktionsmiljö med allt vad det innebär. Som systemadministratör på Viskan jobbar du med många olika system. Vår driftsmiljö är skräddarsydd för vårt system som vi själva utvecklat. Eftersom utvecklingen ständigt pågår så ställs det ofta nya krav på miljön som måste mötas, både från kund och internt. Du arbetar med fokus på förvaltning och underhåll av vår miljö för att säkerställa avbrottsfri drift för utvecklare och kunder.

Din profil:

 • Ett brinnande intresse för IT och erfarenhet som systemadmininstratör
 • Du är prestigelös och har en stark vilja att hitta de bästa lösningarna
 • Vi vill att du är serviceminded, hjälpsam och trivs med att arbeta där det stundtals är mycket att göra och många bollar att hålla i luften samtidigt
 • Att du har hög samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt är något som är självklart
 • Att lösa stora och små problem är något som driver dig och livet vore tråkigt utan dessa utmaningar

Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat!

Följande teknisk kompetens krävs:

 • Windows (AD, DNS och andra Windows-nära tjänster)
 • Linux
 • Microsoft SQL Server (administration)
 • Virtualisering (VMware meriterande)
 • Nätverk (VPN, brandväggar etc)

Kännedom om följande är meriterande:

 • Apache Tomcat/Java applikationsservrar
 • nginx och/eller failover cluster i Linuxmiljö
 • SQL
 • ElasticSearch
 • Programmering/scripting i allmänhet
 • VMware, SAN
 • Dell hårdvara (klient & server, storage)
 • Microsoft Failover Clustering

Ansökan:

Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.

Systemvetare/ dataekonom som längtar efter kundansvar

Vi står inför roliga och spännande utmaningar och vill därför utöka med ytterligare en kunnig systemvetare med hög teknisk kompetens. Som systemvetare med kundansvar hos oss på Viskan arbetar du i dialog med våra kunder genom att vara ett bollplank och problemlösare med fokus på att stödja och vidareutveckla våra kunders e-handelslösningar. En yrkesroll som bland annat innebär analys, kvalitetssäkring av nya och förbättrade funktioner i vår e-handelsplattform, merförsäljning, kravdokumentation och koordinerande med kund och kollegor.

Till ditt stöd för detta har du en grupp av väldigt kompetenta utvecklare och ett team av andra i samma roll som dig själv. Vi är ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Lager 157, Hemtex, 8848, Didriksons och Oscar Jacobson och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

Din profil:

 • Ett stort intresse för e-handel och affärsutveckling
 • Du som vill arbeta med oss har den självklara pondus erfarenheten av kundarbete ger
 • Självklart är du både social, strukturerad och förtroendeingivande då du är vårt ansikte utåt och den som kunden har mest kontakt med kunden
 • Du har en bakgrund som utvecklare och längtar efter utveckla relationen till kunden
 • Lätt för all typ av kommunikation och skapa relation till andra

Du talar och skriver både svenska och engelska!

Följande teknisk kompetens krävs

 • SQL som verktyg för att ta fram specifikt efterfrågad statistik/data direkt ur databasen, för felsökning och för uppdatering av data enligt önskemål från kund
 • Grundläggande kunskaper i Webbutveckling, HTML och CSS

Kännedom om följande är meriterande

 • JavaScript eller annat liknande scriptspråk
 • Webbapplikationsutveckling i JSP
 • Bildhantering i Photoshop eller motsvarande
 • Eller annan systemutveckling

Ansökan

Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.

Webbutvecklare

Brinner du för användbarhet tillsammans med teknik, ser JavaScript som ditt modersmål och CSS och HTML som enkelt? Hänger du med i framkanten av den tekniska utvecklingen inom webbutveckling samtidigt som du har minst tre års erfarenhet av gränssnittsutveckling och har sinne för vad som är snyggt? Då har du chansen att få nya erfarenheter för framtiden och även möjligheten att utmana dig själv till nya nivåer.

Vi söker:

En person med erfarenhet av gränssnittsutveckling och webbapplikationsdesign. Du kommer att arbeta i en grupp som kallas Frontend Solutions, gruppen är ansvarig för att utföra tidsbestämda projekt och genomföra lösningar för Viskans e-handelskunder. Du är en erfaren webbutvecklare och vill ta ett långsiktigt helhetsansvar för applikationers gränssnittsutforming. Självklart är du ansvarstagande och noggrann samt social, utåtriktad och kommunikativ. En lagspelare på alla sätt! Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift (meriterande är om du kan finska).

Vi erbjuder:

Utvecklingen sker agilt med många delar från Scrum. Vi jobbar testdrivet, med stort fokus på kodkvalitet och användarvänlighet. Teamet är litet och engagerat och stämningen är avslappnad. Arbetet är mycket varierande och du kommer att arbeta med vår e-handelsplattform eStore. Du kommer samarbeta med våra affärsutvecklare, tredjepartsleverantörer och kunder inom specifika projekt. Vi får ofta höra från våra kunder att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss! Det beror förmodligen på att alla anställda har, förutom en hög teknisk kompetens, ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Genom att fånga upp behov och arbeta fram okomplicerade, användarvänliga och framtidsorienterade lösningar för gränssnittet bidrar du till att forma framtidens e-handelssystem. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Oscar Jacobson, Hemtex, 8848 och Guldfynd. Vi ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar. På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten - att styra sitt eget arbete, Utmaningar - möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen.

Vi söker dig som:

 • Kan JavaScript
 • Har erfarenhet av SPA-utveckling med t.ex. React eller Deku
 • Har kunskap om Node.js
 • Har arbetat med automatiska tester
 • Kan HTML och CSS
 • Har erfarenhet inom e-handel
 • Kan revisionshantering (exempelvis Github)

Meriterande är i fall du kan någonting om:

 • GTM
 • Har arbetat i kundprojekt
 • SQL (exemelvis MS SQL Server, MySQL etc)
 • Projektledning
 • Java-programmering eller annat objektorienterat språk (exempelvis C#)

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så ansök så snart som möjligt genom att skicka in din ansökan till katja.wetteus@viskan.se