Jobba hos oss

Behöver vi dig?

 

Om du tycker att vårt företag verkar kul och intressant, så tveka inte att skicka in ditt CV, vi behöver många kompetenser!. Skriv vem du är, vad du kan och vad du skulle vilja göra och maila det till: katja.wetteus@viskan.se

 

Webbutvecklare med e-handelsfokus 

Junior systemutvecklare

Webbutvecklare med e-handelsfokus

OM DIG

Brinner du för användbarhet tillsammans med teknik, ser JavaScript som ditt modersmål och CSS och HTML som enkelt. Hänger du med i framkanten av den tekniska utvecklingen inom webbutveckling samtidigt som du har erfarenhet av gränssnittsutveckling och har sinne för vad som är snyggt. Då har du chansen att få nya erfarenheter för framtiden och även möjligheten att utmana dig själv till nya nivåer.

Du är en person med erfarenhet och intresse av webbutveckling. Din blivande grupp kallas Web Solutions, gruppen är ansvarig för att utföra tidsbestämda projekt och genomföra lösningar för Viskans e-handelskunder. Viktigt för dig är att du vill ta ett långsiktigt helhetsansvar för applikationernas gränssnittsutformning. Självklart är du ansvarstagande och noggrann samt social, utåtriktad och kommunikativ. En lagspelare på alla sätt!

FÖLJANDE TEKNISKA KOMPETENS ÄR MERITERANDE:

 • Kan JavaScript (ES2016 och upp)
 • Har erfarenhet av SPA-utveckling med t.ex. React eller Deku
 • Har arbetat med automatiska tester
 • Känner dig väldigt bekväm med HTML och CSS
 • Kan GIT (vi arbetar med gitlab)
 • Kunskap om e-handel och tillhörande processer

KÄNNEDOM OM DETTA MYCKET BRA:

 • GTM
 • Kundprojekt
 • SQL (exempelvis MS SQL Server, MySQL etc)
 • Projektledning
 • Java-programmering eller annat objektorienterat språk (exempelvis C#)
 • NodeJS
 • Du behärskar Svenska, Engelska samt meriterande med Finska i både tal och skrift.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Med Nordens bästa e-handelsplattform växer vi så vi knakar och vill utöka vårt team med ytterligare en kunnig webbutvecklare. Arbetet är mycket varierande och du kommer att arbeta med vår e-handelsplattform Streamline samt vår CMS. Du kommer samarbeta med våra affärsutvecklare, tredjepartsleverantörer och kunder inom specifika projekt. Utvecklingen sker agilt med många delar från Scrum. Vi jobbar testdrivet, med stort fokus på kodkvalitet och användarvänlighet. Teamet är litet och engagerat och stämningen är avslappnad.

Vi får ofta höra från våra kunder att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Genom att fånga upp behov och arbeta fram okomplicerade, användarvänliga och framtidsorienterade lösningar för gränssnittet bidrar du till att forma framtidens e-handelssystem. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis Lager 157, Hemtex, 8848, JC, Morris och Oscar Jacobson och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten - att styra sitt eget arbete, Utmaningar - möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen.

OM OSS

Viskan grundades utifrån JC på 1990-talet. JC var en kreativ smältdegel ur vilken det uppstod företag som Gina Tricot, Nudie Jeans, Lager 157, Weekday och inte minst Viskan. Vi består idag av 50 experter på e-handel som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform och order management system till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering.

En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur. På vår forsknings- och utvecklingsavdelning råder febril aktivitet för att skapa förutsättningar för att Viskan skall fortsätta ligga i framkant. Idag använder fler än 50 företag i olika verksamheter Viskans lösningar på fler än 20 marknader.

OM ANSÖKAN

 • Sök jobbet senast den 31 januari 2019
 • Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se
 • Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan.
 • Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.
 • Märk ansökan med: Webbutvecklare Viskan 2019

Junior systemutvecklare

Vi söker dig som gillar att knacka kod och inte ser några hinder i att lära dig nya tekniker. Kanske jobbar du som programmerare eller har det som din stora hobby och skulle vilja ägna dig åt det på heltid?

Det viktigaste är inte en examenstitel utan vi ser hellre att du har ett stort intresse för programmering. Är du dessutom prestigelös och tycker om att klura på nya lösningar likväl som att förbättra existerande kod har vi jobbet för dig!

FÖLJANDE TEKNISKA KOMPETENSER ÄR MERITERANDE:

 • SQL
 • Java
 • ElasticSearch
 • Kunskap om e-handel och tillhörande processer

DINA ARBETSUPPGIFTER

Med Nordens bästa e-handelsplattform växer vi så det knakar och vill utöka vårt team med ytterligare en kunnig Java-utvecklare med SQL-kunskaper till vårt kontor i Borås. Vi söker en person som vill vara med att utveckla vårt system. Du kommer att arbeta med vår backend, på avdelningen Forskning och Utveckling, där ditt fokus främst kommer att ligga på utveckling av kundönskemål, förbättringar av systemet samt utveckling av ny funktionalitet. Det är ett varierande arbete där du ena dagen kan lägga till ny funktionalitet och nästa dag förbättra befintlig funktionalitet eller bygga en integration mot en tredje part. Det finns också stora möjligheter till att i förlängningen vara med och utveckla vår tekniska plattform eller att gå mot devops hållet för den intresserade.

Många av våra system är baserade på Java, samt SQL-databaser i grunden. Du kommer att samarbeta med såväl andra utvecklare som affärsutvecklare och projektledare. Även samarbete med tredjepartsleverantörer och kunder kan förekomma. Det är önskvärt att du har lätt för att förstå kravspecifikationer, men också att du inte är rädd för att ifrågasätta och kommunicera när så behövs. Du kommer hela tiden ha stöd av en grupp väldigt kompetenta utvecklare och ett team av andra i samma roll som dig själv. På frågan vad våra anställda tycker om sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten att styra sitt eget arbete, Utmaningar och möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen.

Från våra kunder får vi ofta höra att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet.

OM OSS

Viskan grundades utifrån JC på 1990-talet. JC var en kreativ smältdegel ur vilken det uppstod företag som Gina Tricot, Nudie Jeans, Lager 157, Weekday och inte minst Viskan. Vi består idag av 50 experter på e-handel och abonnemang, och som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform och Order Management System till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering. En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur. På vår Forsknings- och Utvecklingsavdelning råder febril aktivitet för att skapa förutsättningar för att Viskan skall fortsätta ligga i framkant. Idag använder fler än 50 företag i olika verksamheter Viskans lösningar på fler än 20 marknader.

OM ANSÖKAN

 • Sök jobbet senast den 31 januari 2019
 • Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se
 • Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan.
 • Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.
 • Märk ansökan med: Systemutvecklare 2019