Jobba hos oss

Behöver vi dig?

 

Läs igenom vår hemsida, studera de lösningar vi gjort för våra kunder och värdera våra referenser. Tror du dig sedan kunna tillföra oss kompetens vi inte har eller behöver mer av, så tveka inte att höra av dig. Skriv vem du är, vad du kan och vad du skulle vilja göra och maila det till: katja.wetteus@viskan.se

 

Key Account Manager med intresse för teknik och e-handel

Med Nordens bästa e-handelsplattform växer vi så vi knakar och vill utöka vårt team med ytterligare en kunnig Key Account Manager med stort intresse för de flöden och tekniker som förekommer inom e-handel. Som Key Account Manager hos Viskan har du kundansvar för ett antal av Viskans befintliga kunder och arbetar i dialog med dessa kunder genom att vara ett bollplank och problemlösare med fokus på att stödja och vidareutveckla vår kunds e-handel. En yrkesroll som bland annat innebär analys, kvalitetssäkring av nya och förbättrade funktioner i vår e-handelsplattform, merförsäljning, kravdokumentation och koordinerande med kund och kollegor.

Till ditt stöd för detta har du en grupp av väldigt kompetenta utvecklare och ett team av andra i samma roll som dig själv. Vi är ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Lager 157, Hemtex, 8848, Springyard, JC och Oscar Jacobson och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

DIN PROFIL

 • Ett stort intresse för e-handel och affärsutveckling
 • Du som vill arbeta med oss har den självklara pondus erfarenheten av kundarbete ger
 • Givetvis är du både social, strukturerad och förtroendeingivande då du är vårt ansikte utåt och den som kunden har mest kontakt med
 • Lätt för all typ av kommunikation och skapa relation till andra
 • Som person är du intresserad av teknik men är inte nödvändigtvis en kodare
 • Du talar och skriver både svenska och engelska!

VISKAN ERBJUDER DIG

Ett arbete i ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Lager 157, JC, Hemtex, 8848, Makeup Mekka, Accent och Gneis och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten att styra sitt eget arbete, Utmaningar och möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen. Från våra kunder får vi ofta höra att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Vi som arbetar på Viskan har flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, massage, telefon med fria samtal och stor möjlighet att påverka vår vardag genom arbetsuppgifter och arbetstider.

OM VISKAN

Viskan grundades utifrån JC på 1990-talet. JC var en kreativ smältdegel ur vilken det uppstod företag som Gina Tricot, Nudie Jeans, Lager 157, Weekday och inte minst Viskan. Vi består idag av 50 experter på e-handel som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform och order management system till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering.

En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur. På vår forskningsoch utvecklingsavdelning råder febril aktivitet för att skapa förutsättningar för att Viskan skall fortsätta ligga i framkant. Idag använder mer än 50 företag i olika verksamheter Viskans lösningar på mer än 20 marknader.

ANSÖKAN

Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se

Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.

Driven, lösningsfokuserad Systemadministratör som brinner för IT

Vi står inför roliga och spännande utmaningar och vill därför utöka med ytterligare en erfaren systemadministratör till vårt kontor i Borås. En person som redan har den erfarenheten som behövs för att hantera en produktionsmiljö med allt vad det innebär. Som systemadministratör på Viskan jobbar du med många olika system. Vår driftsmiljö är skräddarsydd för vårt system som vi själva utvecklat. Eftersom utvecklingen ständigt pågår så ställs det ofta nya krav på miljön som måste mötas, både från kund och internt. Du arbetar med fokus på förvaltning och underhåll av vår miljö för att säkerställa avbrottsfri drift för utvecklare och kunder. Till ditt stöd för detta har du en grupp av väldigt kompetenta utvecklare.

DIN PROFIL

 • Ett brinnande intresse för IT och erfarenhet som systemadministratör.
 • Du är prestigelös och har en stark vilja att hitta de bästa lösningarna.
 • Vi vill att du är serviceminded, hjälpsam och trivs med att arbeta där det stundtals är mycket att göra och många bollar att hålla i luften samtidigt.
 • Att du har hög samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt är något som är självklart.
 • Att lösa stora och små problem är något som driver dig och livet vore tråkigt utan dessa utmaningar.
 • Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat!

FÖLJANDE TEKNISK KOMPETENS KRÄVS

 • Windows (AD, DNS och andra Windows-nära tjänster)
 • Linux
 • Microsoft SQL Server (administration)
 • Virtualisering (VMware meriterande)
 • Nätverk (VPN, VLAN, brandväggar etc)
 • Erfarenhet av högpresterande och redundanta system

KÄNNEDOM OM FÖLJANDE ÄR MERITERANDE

 • Tomcat eller andra Java applikationsservrar
 • node.js
 • nginx
 • Kubernetes / containerisering
 • Klustring i Linux och Windows miljö
 • SQL
 • ElasticSearch
 • Programmering/scripting i allmänhet
 • VMware / annan virtualisering
 • Dell hårdvara (klient, server, storage/SAN, nätverk)

VISKAN ERBJUDER DIG

Ett arbete i ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis MQ, Lager 157, JC, Hemtex, 8848, Makeup Mekka, Accent och Gneis och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten att styra sitt eget arbete, Utmaningar och möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen.

Från våra kunder får vi ofta höra att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Vi som arbetar på Viskan har flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, massage, telefon med fria samtal och stor möjlighet att påverka vår vardag genom arbetsuppgifter och arbetstider.

OM VISKAN

Viskan grundades utifrån JC på 1990-talet. JC var en kreativ smältdegel ur vilken det uppstod företag som Gina Tricot, Nudie Jeans, Lager 157, Weekday och inte minst Viskan. Vi består idag av 50 experter på e-handel som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform och Order Management System till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering.

En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur. På vår forsknings- och utvecklingsavdelning råder febril aktivitet för att skapa förutsättningar för att Viskan skall fortsätta ligga i framkant. Idag använder fler än 50 företag i olika verksamheter Viskans lösningar på fler än 20 marknader.

ANSÖKAN

Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.