Jobba hos oss

Behöver vi dig?

 

Om du tycker att vårt företag verkar kul och intressant, så tveka inte att skicka in ditt CV, vi behöver många kompetenser!. Skriv vem du är, vad du kan och vad du skulle vilja göra och maila det till: katja.wetteus@viskan.se

 

Webbutvecklare med e-handelsfokus 

Systemutvecklare

Webbutvecklare med e-handelsfokus

Om dig

Brinner du för användbarhet tillsammans med teknik, ser JavaScript som ditt modersmål och CSS och HTML som enkelt? Hänger du med i framkanten av den tekniska utvecklingen inom webbutveckling samtidigt som du har erfarenhet av gränssnittsutveckling och har sinne för vad som är snyggt? Då har du chansen att få nya erfarenheter för framtiden och även möjligheten att utmana dig själv till nya nivåer.

Du är en person som har erfarenhet av gränssnittsutveckling och webbapplikationsdesign. Din blivande grupp kallas Web Solutions, vilken är ansvarig för att utföra tidsbestämda projekt och genomföra lösningar för Viskans e-handelskunder. Viktigt för dig är att du vill ta ett långsiktigt helhetsansvar för applikationernas gränssnittsutformning. Självklart är du ansvarstagande och noggrann samt social, utåtriktad och kommunikativ. En lagspelare på alla sätt!

Du behärskar svenska, engelska samt så är det meriterande med finska i både tal och skrift.

Dina arbetsuppgifter

Med Nordens bästa e-handelsplattform växer vi så vi knakar och vill utöka vårt team med ytterligare en kunnig webbutvecklare. Arbetet är mycket varierande och du kommer att arbeta med vår e-handelsplattform Streamline samt vårt CMS. Du kommer samarbeta med våra affärsutvecklare, tredjepartsleverantörer och kunder inom specifika projekt. Utvecklingen sker agilt med många delar från Scrum. Vi jobbar testdrivet, med stort fokus på kodkvalitet och användarvänlighet. Teamet är litet och engagerat och stämningen är avslappnad.

Vi får ofta höra från våra kunder att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet. Genom att fånga upp behov och arbeta fram okomplicerade, användarvänliga och framtidsorienterade lösningar för gränssnittet bidrar du till att forma framtidens e-handelssystem.

Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis Lager 157, Hemtex, 8848, JC, Morris och Oscar Jacobson och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar.

Följande teknisk kompetens är meriterande

 • Kan JavaScript (ES2016 och upp)
 • Har erfarenhet av SPA-utveckling med t.ex. React eller Deku
 • Har arbetat med automatiska tester
 • Känner dig väldigt bekväm med HTML och CSS
 • Kan GIT (vi arbetar med gitlab)
 • Har kunskap om e-handel och tillhörande processer

Kännedom om detta är mycket bra

 • GTM
 • Kundprojekt
 • SQL (exempelvis MS SQL Server, MySQL etc.)
 • Projektledning
 • Java-programmering eller annat objektorienterat språk (exempelvis C#)
 • NodeJS

Lön, ersättning och förmåner

Vi som arbetar på Viskan har flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, massage, telefon med fria samtal och stor möjlighet att påverka vår vardag genom arbetsuppgifter och arbetstider.

På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten - att styra sitt eget arbete, Utmaningar - möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen.

Om Viskan

Viskan grundades utifrån JC på 1990-talet. JC var en kreativ smältdegel ur vilken det uppstod företag som Gina Tricot, Nudie Jeans, Lager 157, Weekday och inte minst Viskan. Vi består idag av 50 experter på e-handel som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform Streamline och vårt Order Management System ETM till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering.

En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur. På vår forsknings- och utvecklingsavdelning råder febril aktivitet för att skapa förutsättningar för att Viskan skall fortsätta ligga i framkant. Idag använder fler än 50 företag, i olika verksamheter, Viskans lösningar på fler än 20 marknader.

Ansökan

Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se

Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan!

Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås

Systemutvecklare som brinner för att koda!

Om dig

Kanske jobbar du som programmerare eller också är det en hobby du har som du gärna vill få ägna dig åt på heltid. Du gillar att knacka kod och ser inga hinder i att lära dig nya tekniker. Du delar gärna din kompetens med andra och vill också gärna klura på nya lösningar, testa nya tekniker, förbättra existerande kod, mm.

Din profil

Det skulle kunna vara så att du har en utbildning, men det vi helst ser är att programmering är ett intresse och något du verkligen brinner för.

Du kan programmering, vilka språk du jobbat i tidigare är inte lika viktigt.

Följande tekniska kompetenser är meriterande

 • Java
 • SQL
 • Kunskap om e-handel och tillhörande processer
 • ElasticSearch
 • Microservices
 • Docker och Docker Swarm
 • OSGi
 • Vaadin
 • HTML / CSS
 • JavaScript
 • GIT och Subversion

Språk

 • Svenska och eller engelska

Dina arbetsuppgifter

Med Nordens bästa e-handelsplattform växer vi så vi knakar och vill utöka vårt team med ytterligare en kunnig Java-utvecklare med SQL-kunskaper till vårt kontor i Borås. Vi söker en person som brinner för utveckling och ser det som en utmaning att ta fram nya lösningar och driva våra produkter framåt.

Du kommer att arbeta i gruppen för forskning och utveckling, vilka ansvarar för att utföra tidsbestämda projekt och utveckla lösningar för Viskans kunder. Arbetet är mycket varierande och du kommer att arbeta både med att förbättra vårt Order Management System ETM och vår e-handelsplattform Streamline. Många av våra system är baserade på Java, samt SQL-databaser i grunden. Du kommer att samarbeta med våra utvecklare, affärsutvecklare, tredjepartsleverantörer och kunder inom specifika projekt. Vi vill att du har lätt för att förstå kravspecifikationer/frågor/idéer och omvandla dem till ett detaljerat tekniskt lösningsförslag, kunna uppskatta tid för utveckling och informera om lösning till ansvarig affärsutvecklare, och senare genomföra utvecklingen enligt dina förslag. Till ditt stöd för detta har du en grupp av väldigt kompetenta utvecklare och ett team av andra i samma roll som dig själv.

På frågan vad våra anställda tycker om med sitt arbete på Viskan är några svar: Flexibiliteten att styra sitt eget arbete, Utmaningar och möjligheten att hela tiden lära sig mer, Hög kompetens hos personalen, Långt fram i utvecklingen, Spännande kunder och projekt, Drivkraften hos företaget att hela tiden utvecklas, Gemenskapen.

Från våra kunder får vi ofta höra att det är lätt och roligt att genomföra projekt tillsammans med oss. Det beror förmodligen på att alla anställda, förutom en hög teknisk kompetens, har ett stort engagemang och ett genuint intresse av kundens verksamhet.

Övrigt

Lön, ersättning och förmåner

Vi som arbetar på Viskan har flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, massage, telefon med fria samtal och stor möjlighet att påverka vår vardag genom arbetsuppgifter och arbetstider.

Om Viskan

Viskan grundades utifrån JC på 1990-talet. JC var en kreativ smältdegel ur vilken det uppstod företag som Gina Tricot, Nudie Jeans, Lager 157, Weekday och inte minst Viskan.

Vi består idag av 50 experter på e-handel och abonnemang som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform och vårt Order Management System ETM till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering.

En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur. På vår forsknings- och utvecklingsavdelning råder febril aktivitet för att skapa förutsättningar för att Viskan skall fortsätta ligga i framkant. Idag använder fler än 50 företag, i olika verksamheter, Viskans lösningar på fler än 20 marknader.

Ansökan

Vi tar emot ansökan via e-post: katja.wetteus@viskan.se

Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan.

Tjänsten är förlagd till vårt huvudkontor i Borås.