Viskans årsresumé 2017!

Highlights från året som har gått:

Amar, Sebastian och Mattis började hos oss!

Vi lanserade en uppgradering av ETM Help Desk. ETM Help Desk är en modul för att automatiskt hämta in e-post som skickas till kundtjänst och visa dem direkt i ETM, i ett multi-användargränssnitt, med real-tidsuppdatering av vilka ärenden som hanteras av andra etc.

Venue Retail Groups samtliga koncept gick live!

“På rekordkort tid har vi genomfört ett lyckat plattformsbyte för accent.se, rizzo.se och morris.no. Vi får nu ett bättre verktyg att sälja online samt driva trafik till våra butiker. Genom att vi använder samma system som andra ledande butikskedjor kan vi dessutom känna oss trygga i att vi har en leverantör som förstår våra behov och ett system som ligger i framkant med omnikanal både idag och i framtiden.”, säger Stephan Ebberyd, CFO samt tf. CIO på Venue Retail Group, som driver affärskoncepten Accent, Rizzo samt Morris.

Vi startade ett projekt tillsammans med Makeup Mekka för en totallösning för e-handel.

Springyard live på rekordtid!

Målet var att implementera Springyards Internetbutik på en fjärdedel av den tid som den dittills snabbaste implementationen tagit. Samtidigt var varken Viskan eller Springyard beredda att kompromissa med varumärke och formspråk.

Resultatet är en visuellt tilltalande sajt som känns modern och fräsch och andas Springyards formspråk rakt igenom. Projektet landade, trots den snäva tidsplanen, på 15 % under beräknad tidsåtgång.

Malin Stigson började hos oss som RnD manager.

Retailkedjan CLUB XPRS gick live på Viskan ETM och e-handelsplattformen Streamline.

Hemtex nylanserade på Viskan ETM och Streamline

En av nyheterna är att man valt att satsa på att utnyttja kraften i Streamline-plattformens responsiva natur, till skillnad mot tidigare då man hade en separat mobil sida. Vidare har man valt att satsa mycket på inspiration och guider, vilka har en helt egen sektion i lösningen som samtidigt gör det smidigt att köpa när inspirationen övergår i köplust. Klarna Checkout är implementerad för att ge en smidigare kundupplevelse i kassan.

Marcus började hos oss som utvecklare på RnD.

Vi lanserade Klarna Recurring & Klarna In Store.

JC gick live på vår plattform.

Vincent Tse, IT-chef hos JC:

“JC står inför en förändringsfas med nytt koncept under namnet Scandinavian Denim House. Det finns en ny strategi på plats där E-handeln kommer stå mycket mer i fokus än vad det tidigare gjort. Vi har lämnat förtroendet till Viskan som partner i vår E-handels resa och har på kort tid tillsammans gjort en lyckad lansering av steg 1 av vår nya sida.”

Makeup Mekka säljer direkt från Instagramfeed med E-handel och Order Management.

Makeup Mekka, ett norskt snabbväxande kosmetikavarumärke som sköter all sin marknadsföring via sociala medier, har nyligen gått över till vår E-handelsplattform och Order Management-system. I samband med det utvecklade vi, i samarbete med Makeup Mekka, en helt ny modul för köpbara feeds från Instagram och andra sociala nätverk.

8848 uppdaterade hela sin varumärkesplattform, sin logo och sitt formspråk, samtidigt så lyfte dom också sin ehandel till vår Streamline-plattform.

Carl Nordin började hos oss på Frontend Solutions.

Vi hade vårt årliga event Viskan User Summit.

 

Vi lanserade vårt nya CMS!

​Lager 157 succéöppnade ny webshop på Viskan Streamline!

Mathias började hos oss som säljare!

Vi lanserade tillsammans med Hemtex en ny tjänst - Viskan InStore Pick & Pack.

Tjänsten gör det möjligt för e-handelskunder att kunna hämta ut sina paket i vald butik bara några timmar efter att de lagt sin beställning.

Fler än en order per sekund - rekordstor Black Friday-försäljning bland Viskans kunder!

Hur man säljer mer med Click & Collect

CLICK & COLLECT Dagens konsumenter förväntar sig att de har möjlighet att hämta sin e-handelsorder i en fysisk butik, som...
Läs mer

Kraftig orderökning på Black Friday för Viskans kunder

Prestanda är en viktig faktor för alla e-handelsföretag. Att kunna ha och bibehålla bra prestanda för webbsajter är avgörande för...
Läs mer