Viskans InStore lösningar används i mer än 1000 fysiska butiker

Mer än 1000 butiker!

Bland de som använder Viskan InStore finns många retail-kedjor, bland annat Hemtex och Lager157, och i augusti passerades 1000 butiker där Viskan InStore är live. Nu siktar vi mot nästa tusental butiker, med allt mer utbyggd funktionalitet.

Bakgrund

Viskan är en av Skandinaviens främsta utvecklare av e-handelsplattformar. Då framtiden för retailers till stor del handlar om att ge fantastiska och inte minst enhetliga kundupplevelser har Viskans InStore-koncept blivit fantastiskt populärt för att hjälpa retailers dra nytta av styrkorna av sitt butiksnät med sin lokala förankring, möjlighet till snabba leveranser och för att skapa en enhetlig kundupplevelse oavsett vilken kanal de möter kunden i.

  • Viskan InStore består idag av 6 moduler: Click & Collect, Returns, Checkout, Ship from store, Pick & Pack och Screens. Nyligen passerades 1000 butiker som använder Viskans InStore-lösningar.
  • Genom InStore-lösningarna ser Viskan en 150%-ig ökning i antalet hanterade e-handelspaket i fysiska butiker under senaste året.
  • Lösningarna är fantastiskt uppskattade av konsumenterna - det är inte ovanligt att så mycket som 40-60% av totalvolymen av alla e-handelsorder lämnas ut i butik (med stora möjligheter till merförsäljning i butiken).

Viskan InStore

Viskans lösningar för InStore är helt molnbaserade och kan användas på mobila enheter eller öppnas med en webbläsare inuti ett kassasystem.

Bland fördelarna med InStore-lösningarna märks:

  • Kort implementationstid tack vare mycket out-of-the-box-funktioner.
  • Lätt att integrera med kringsystem.
  • Kan köras tillsammans med Viskans e-handelsplattform Streamline eller fristående.

Click & Collect

Beställ online och hämta i butik. Utnyttja befintliga logistikflöden mellan centrallager och butik. Mycket energi har lagts på automation och enkelhet för att snabba upp hanteringen för butikspersonalen.

Pick & Pack

Att plocka i butik innebär möjligheter att överträffa kundernas förväntningar vad gäller leveranstid. Exempel finns där kund fått SMS om att paket finns att hämta, mindre än 10 minuter efter att de lagt order. Genom att hålla koll på lagersaldon för alla produkter i alla butiker kan Viskan InStore minska butikens administration och enbart erbjuda butiken att plocka om det är möjligt utan att för den skull riskera kundlöftet. Pick & Pack används tillsammans med Click & Collect-funktionerna i Viskan InStore.

Returns

För många är det en stor önskan att kunna göra sina e-handelsreturer i de fysiska butikerna, vilket nu är möjligt med Viskan InStore! På mindre än 1 minut hanterar den butiksanställde en retur med automatiserade säkra kontantlösa betalningsflöden som ökar effektiviteten samtidigt som riskerna i butik minskar.

Kontaktuppgifter

Vid frågor om Viskan InStore, tag kontakt med kristian.iveling@viskan.se, telefonnummer: 0706-716543.

Hallå där!

Hallå där! Kom och gör det du älskar hos oss på Viskan! Om du utvecklar roliga saker på fritiden och...
Läs mer

Viskan InStore Returns Live!

Omnikanal, multikanal, unified retail - kärt barn har många namn - Viskan InStore Returns är vårt senaste tillskott av lösningar...
Läs mer