Verksamhet

I korthet

Grundat: 1996
Huvudägare: Sten Selin och Claes Wettéus
Antal anställda: 50
Huvudkontor: Borås
Omsättning 2017: 37,8 miljoner (exkl. Finland)
Huvudsaklig sysselsättning: Leverantör av heltäckande e-handelslösningar med e-handel, effektiv logistik och abonnemang som expertområden.

Intervju

med Sten Selin

Hej Sten Selin, vd och delägare Viskan System AB, varför heter ni Viskan?
– Med huvudkontor i Borås alldeles intill ån Viskan är det en hyllning till staden. Viskan har varit viktig för Borås utveckling som ledande textil- och postorderstad. Och det är där vi har våra rötter.

På vilket vis då?
– Viskans andre delägare Claes Wettéus och jag kom från JC när vi drog igång Viskan 1996. Nästan alla som är uppvuxna i Borås har någon form av koppling till postorder, textil och mode.

Hur har det påverkat er verksamhet?
– Med tanke på all erfarenhet som det fanns av postorder i staden visste vi hur viktigt det var med logistik, back-up, servrar och flexibla databaslösningar när vi drog igång. Allt det som gjorde att IT-bubblan sprack, hade vi kunskap om och kunde på så vis undvika. Postordern är ju egentligen forna tiders e-handel.

Är det er historik från postordern som gör att så många av de stora e-handelsaktörerna har sitt ursprung i Borås?
– Absolut, det är en viktig del av att vi är så duktiga på e-handel – både att bygga lösningarna och att sälja. Vi vet hur viktigt det är att kunna hantera all information man har om kunder och köpvanor för att driva en lönsam e-handel.

I er pay-off säger ni e-business as usual, vad menar ni med det?
– Som det låter. Det handlar om att göra bra affärer. Antingen i en eller flera kanaler. Det är det vi hjälper våra kunder med. Genom att vi har bredden med affärssystem, webb och mobilapplikationer har vi en mycket stark plattform att kunna utveckla innovationer som kombinerar delar från dessa tre områden på ett snabbare och enklare sätt än våra konkurrenter.

Pressmaterial

Har du frågor kring vad vi gör, företaget eller våra kunder hjälper vi dig gärna. Vill du använda logotyper eller bilder i kommersiellt ändamål så fråga oss – vi är inte omöjliga men rädda om vårt varumärke.

Presskontakt:

Sara Draheim

Telefon: +46 761 93 98 34

Mail: sara@viskan.se

Sponsring

Sponsring är en viktig del av vårt CSR-arbete.

Följande projekt/föreningar stödjer vi:

SOS Barnbyar

Vi är byfadder åt Bovary barnby utanför Kiev. Vi har outsourcing verksamhet i landet och vi vill i anslutning bidra till det.

http://www.sos-barnbyar.se/om-oss/har-finns-vi/ukraina/ 

Voiprojektet Kenya 

Vi är en så kallad "big five"-sponsor.

http://voiprojektet.se/farmen/en-sten-fran-hjartat/the-big-five-sponsorer/

Ulricehamns IFKs ungdomsverksamhet 

Viskan sponsrar framförallt inköp av matchställ till ungdomslagen som också pryds med vår logotype. UIFK är en breddklubb (fotboll) där alla får vara med och en nästan lika stor flick som pojkverksamhet.

www.uifk.se

Borås Basket

Borås Baskets profilering som en ödmjuk elitklubb med stort samhällsengagemang passar perfekt in i Viskans CSR-strategi.

http://www.borasbasket.se/