Verksamhet

I korthet

Grundat: 1996
Huvudägare: Sten Selin och Claes Wettéus
Antal anställda: 50
Huvudkontor: Borås
Omsättning 2017: 37,8 miljoner (exkl. Finland)
Huvudsaklig sysselsättning: Leverantör av heltäckande e-handelslösningar med e-handel, effektiv logistik och abonnemang som expertområden.

Intervju

med Kristian Iveling

Grattis till det nya VD-jobbet på Viskan!
– Tack!

Du har varit på Viskan i närmare 15 år. Vad har du huvudsakligen sysslat med fram till nu?
– Jag började som systemutvecklare 2004, och ganska snart blev jag kundansvarig. Detta gjorde att jag fick inblick i vad våra kunder efterfrågade av oss och våra program. Det i sin tur ledde till en roll där jag koordinerade vår utveckling och började mer och mer fokusera på vad vi gör och se till att vi gör rätt saker i förhållande till våra kunders behov. Det har också blivit mitt fokus i allt högre utsträckning, att Viskan tillhandahåller det som ger mesta möjliga värde för våra kunder.

Hur ser du på utvecklingen inom e-handel under dessa 15 år?
– Tycker det har varit en fantastisk resa. Skulle dock vilja lyfta blicken lite och se på hela den resa som vi upplever gällande digitalisering av handeln. Den innebär en total förändring i vårt beteende i hur vi handlar varor och tjänster. Tidigare var det mycket tekniska utmaningar kring det man önskade, men tekniken är nu så mogen så att framöver ligger utmaningarna snarare i att anpassa sina processer och organisation i samma snabba takt som omvärlden förändras. En förändring som jag tror drivs i mångt och mycket utifrån ett kundperspektiv, oavsett om kunden är en konsument eller ett företag.

Vad ser du som din huvudsakliga uppgift som VD för Viskan?
– Att fortsätta arbeta hårt för att Viskan skall vara en arbetsplats där man trivs, har stor möjlighet att ta eget ansvar och som genomsyras av omtanke. Har vi personal som trivs, utmanas och får vara innovativa så är jag övertygad om att vi kommer att fortsätta vara relevanta som leverantör för våra fantastiska kunder. Min strävan är att Viskan skall vara navet i framtidens handel och ge våra kunder möjlighet att göra affärer oavsett var deras kund befinner sig - om det handlar om en konsument online, en återförsäljare, marknadsplatser eller ute i den fysiska butiken. Gemensamt är digitalisering av handeln, något vi märker inte minst i den fysiska butiken. Där vi tagit vårt InStore-koncept väldigt långt redan men där jag är övertygad om att vi kan göra ännu mer.

Sten Selin som ju var med och grundade Viskan har varit VD fram till årsskiftet. Hur tror du man kommer märka skillnad på ditt ledarskap?
– Sten är en strateg och ekonom av rang. Jag tror att jag är något mer hands-on och brinner ännu mer för vår personal och våra kunder.

Läs hela intervjun här

Pressmaterial

Har du frågor kring vad vi gör, företaget eller våra kunder hjälper vi dig gärna. Vill du använda logotyper eller bilder i kommersiellt ändamål så fråga oss – vi är inte omöjliga men rädda om vårt varumärke.

Presskontakt:

Sara Draheim

Telefon: +46 761 93 98 34

Mail: sara@viskan.se

Sponsring

Sponsring är en viktig del av vårt CSR-arbete.

Följande projekt/föreningar stödjer vi:

SOS Barnbyar

Vi är byfadder åt Bovary barnby utanför Kiev. Vi har outsourcing verksamhet i landet och vi vill i anslutning bidra till det.

http://www.sos-barnbyar.se/om-oss/har-finns-vi/ukraina/ 

Voiprojektet Kenya 

Vi är en så kallad "big five"-sponsor.

http://voiprojektet.se/farmen/en-sten-fran-hjartat/the-big-five-sponsorer/

Ulricehamns IFKs ungdomsverksamhet 

Viskan sponsrar framförallt inköp av matchställ till ungdomslagen som också pryds med vår logotype. UIFK är en breddklubb (fotboll) där alla får vara med och en nästan lika stor flick som pojkverksamhet.

www.uifk.se

Borås Basket

Borås Baskets profilering som en ödmjuk elitklubb med stort samhällsengagemang passar perfekt in i Viskans CSR-strategi.

http://www.borasbasket.se/